Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: https://hdl.handle.net/11000/31803

Effect of Gelled Emulsions Elaborated with Soybean Oil, Maca (Lepidium meyenni) Flour, and Chincho (Tagetes elliptica Sm.) Essential Oil upon Animal Fat Substitution in Beef Burgers


Vista previa

Ver/Abrir:
 29-foods-11-02198.pdf

702,38 kB
Adobe PDF
Compartir:
Título :
Effect of Gelled Emulsions Elaborated with Soybean Oil, Maca (Lepidium meyenni) Flour, and Chincho (Tagetes elliptica Sm.) Essential Oil upon Animal Fat Substitution in Beef Burgers
Autor :
Cerrón, Francis  
Botella-Martinez, Carmen  
Salvá Ruiz, Bettit Karim  
Fernandez-Lopez, Juana  
Pérez-Alvarez, José Angel  
Viuda-Martos, Manuel  
Editor :
MDPI
Departamento:
Departamentos de la UMH::Tecnología Agroalimentaria
Fecha de publicación:
2022-07
URI :
https://hdl.handle.net/11000/31803
Resumen :
The aim of this study was to analyze the effect of pork backfat (PB) substitution in a meat burger with a gelled emulsion (GE) elaborated with maca flour, soybean oil, and chincho essential oil (CEO). Lipid profile (gas chromatography—GC), health indices, physicochemical properties (CIELAB color, p...  Ver más
Palabras clave/Materias:
healthy burgers
gelled emulsion
chincho (Tagetes elliptica Sm.) essential oi
soja oil
fat replacement
maca (Lepidium meyenni) flour
Área de conocimiento :
CDU: Ciencias aplicadas: Ingeniería. Tecnología
Tipo de documento :
info:eu-repo/semantics/article
Derechos de acceso:
info:eu-repo/semantics/openAccess
DOI :
https://doi.org/10.3390/foods11152198
Aparece en las colecciones:
Artículos Tecnología Agroalimentaria



Creative Commons La licencia se describe como: Atribución-NonComercial-NoDerivada 4.0 Internacional.