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https://hdl.handle.net/11000/4235
Estudio de las características funcionales y físico-químicas de la harina de piel de mango (Mangifera indica L. cv. Kent)
Título : Estudio de las características funcionales y físico-químicas de la harina de piel de mango (Mangifera indica L. cv. Kent) |
Autor : Caballero García, Ana Isabel |
Tutor: Valero Cases, Estefanía Frutos Fernández, María José |
Fecha de publicación: 2017-09 |
URI : http://hdl.handle.net/11000/4235 |
Resumen :
La eliminación de millones de toneladas de residuos vegetales (pieles y semillas) generadas en el procesamiento industrial de frutas es un gran problema. Por lo tanto, su utilización para el desarrollo de potenciales subproductos es importante. El objetivo de este estudio fue analizar los compuesto... Ver más
The elimination of millions of tons of vegetable waste (peels and seeds) produced from the industrial processing of fruits is a big problem. As a consequence, its use for the development of potential by-products is important. The aim of this study was to analyze the functional and physicochemical compounds of the flour elaborated from the mango peels (Mangifera indica L. cv. Kent) in different stages of ripening (0, 7, 14 and 21 days) and evaluate the changes produced during storage at 4 °C. The results obtained showed a significant increase of the antioxidant activity, as well as of the total polyphenols and the vitamin C during the ripening process, reached the highest levels in 21 days. Likewise, the total dietary fibre in mango peel flours was high, representing ca. 38 %. The development of flours from mango ripe peels represents a potential ingredient for the enrichment of the antioxidant capacity and dietary fibre of food products, which gives a high added value, while it promotes the waste reduction.
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Palabras clave/Materias: Harinas Mangos |
Área de conocimiento : CDU: Ciencias aplicadas: Agricultura. Silvicultura. Zootecnia. Caza. Pesca: Horticultura. Viticultura |
Tipo de documento : info:eu-repo/semantics/bachelorThesis |
Derechos de acceso: info:eu-repo/semantics/openAccess |
Aparece en las colecciones: TFG - Ciencia y Tecnología de los Alimentos
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La licencia se describe como: Atribución-NonComercial-NoDerivada 4.0 Internacional.