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Chemical Composition of Wild Collected and Cultivated Edible Plants (Sonchus oleraceus L. and Sonchus tenerrimus L.)


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Título :
Chemical Composition of Wild Collected and Cultivated Edible Plants (Sonchus oleraceus L. and Sonchus tenerrimus L.)
Autor :
Botella, M. Ángeles  
Hellín, Pilar
Hernández, Virginia
Dabauza, Mercedes
Robledo, Antonio
Sánchez, Alicia
Fenoll, José
Flores, Pilar
Editor :
MDPI
Departamento:
Departamentos de la UMH::Biología Aplicada
Fecha de publicación:
2024-01-17
URI :
https://hdl.handle.net/11000/32442
Resumen :
The present work investigates the nutritional and bioactive composition, as well as the organoleptic and sensory properties, of S. oleraceus and S. tenerrimus, two wild plant species traditionally used in the gastronomy of the Mediterranean area. Additionally, the effect of cultivation on leaf comp...  Ver más
Palabras clave/Materias:
neglected wild species
sugars
acids
carotenoids
chlorophylls
vitamin C
total phenolic compound
sensory attributes
Área de conocimiento :
CDU: Ciencias puras y naturales: Biología
Tipo de documento :
info:eu-repo/semantics/article
Derechos de acceso:
info:eu-repo/semantics/openAccess
DOI :
https://doi.org/10.3390/plants13020269
Aparece en las colecciones:
Artículos Biología Aplicada



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