Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11000/32468
Aprenentatge Basat en Projectes en Formació Professional:
‘El Restaurant, un Entorn Saludable, Eficient i Sostenible’.
Title: Aprenentatge Basat en Projectes en Formació Professional:
‘El Restaurant, un Entorn Saludable, Eficient i Sostenible’. |
Authors: Agulló Ibarra, Josep Manel |
Editor: Universidad Miguel Hérnández de Elche |
Department: Departamentos de la UMH::Ciencias Sociales y Humanas |
Issue Date: 2024-06 |
URI: https://hdl.handle.net/11000/32468 |
Abstract:
El aquest treball s’hi articula la creació d’un restaurant eficient, sostenible i saludable
com a activitat d’aprenentatge basat en projectes (ABP) emmarcada en el cicle formatiu
de grau mitjà de Cuina i Gastronomia de la família professional d’Hostaleria i Turisme a
fi de conscienciar alhora l’alumnat de la importància dels restaurants amb la vida
econòmica i cultural de la societat. De la mateixa manera, evidenciarem la relació de la
restauració com activitat humana comercial amb el malbaratament de recursos
(energètics, aliments, aigua). El seu focus serà incentivar l’anàlisi de l’alumnat en la
sostenibilitat mitjançant la reflexió en grup i l’adquisició de coneixements sobre els
processos d’elaboració d’aliments i prendre consciència en elaborant un projecte de
creació d’un restaurant en tres eixos: eficient, sostenible i saludable. L’objectiu principal
és que l’alumnat posseïsca coneixements i, per tant consciència, sobre els principals
problemes amb els quals un sector com l’hostaleria s’enfronta i els nous reptes que el
canvi de perspectiva social ens aporta. Així, quan siguen operatius en el món laboral o
vullguen emprendre, puguen aplicar aquests coneixements i criteri en les seues accions
i activitats professionals. L’hipòtesi amb què treballarem serà que els restaurants són un
paper clau en el canvi climàtic pel que fa a demanda de recursos i el seu
malbaratament.
|
Notes: Especialidad: Artes gráficas, arte y artesanía |
Keywords/Subjects: Malbaratament d’aliments restauració gastronomia sostenible cuina cicle formatiu ABP gastronomia |
Knowledge area: CDU: Ciencias sociales: Educación. Enseñanza. Formación. Tiempo libre |
Type of document: application/pdf |
Access rights: info:eu-repo/semantics/openAccess |
Appears in Collections: TFM - M.U Formación del Profesorado ESO y Bachillerato, FP y Enseñanzas de Idiomas
|
???jsp.display-item.text9???