Título : Biological, Nutritive, Functional and Healthy Potential of Date Palm Fruit (Phoenix dactylifera L.): Current Research and Future Prospects |
Autor : Fernandez-Lopez, Juana  Viuda-Martos, Manuel  Sayas-Barberá, Estrella  NAVARRO RODRIGUEZ DE VERA, CASILDA  Pérez-Alvarez, José Angel  |
Editor : MDPI |
Departamento: Departamentos de la UMH::Tecnología Agroalimentaria |
Fecha de publicación: 2022-04-03 |
URI : https://hdl.handle.net/11000/31792 |
Resumen :
Date palm cultivation is highly relevant, especially in the arid and semi-arid regions
of the world, mainly due to the fact that it is considered an eco-efficient crop (based on its few
growth requirements and the fact that it is economic and sustainable) that produces a nutritious
fruit (date frui... Ver más
|
Palabras clave/Materias: Date fruit Date seed Bioactive compounds Dietary fiber Nutraceutical Phenolics |
Área de conocimiento : CDU: Ciencias aplicadas: Ingeniería, tecnología e industria química. Metalurgia:/ Alimentos y nutrición. Enología. Aceites. Grasas |
Tipo de documento : info:eu-repo/semantics/article |
Derechos de acceso: info:eu-repo/semantics/openAccess Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internacional |
DOI : https://doi.org/10.3390/agronomy12040876 |
Publicado en: Agronomy 2022, 12(4), 876 |
Aparece en las colecciones: Artículos Tecnología Agroalimentaria
|