Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: https://hdl.handle.net/11000/31792

Biological, Nutritive, Functional and Healthy Potential of Date Palm Fruit (Phoenix dactylifera L.): Current Research and Future Prospects

Título :
Biological, Nutritive, Functional and Healthy Potential of Date Palm Fruit (Phoenix dactylifera L.): Current Research and Future Prospects
Autor :
Fernandez-Lopez, Juana  
Viuda-Martos, Manuel  
Sayas-Barberá, Estrella  
NAVARRO RODRIGUEZ DE VERA, CASILDA  
Pérez-Alvarez, José Angel  
Editor :
MDPI
Departamento:
Departamentos de la UMH::Tecnología Agroalimentaria
Fecha de publicación:
2022-04-03
URI :
https://hdl.handle.net/11000/31792
Resumen :
Date palm cultivation is highly relevant, especially in the arid and semi-arid regions of the world, mainly due to the fact that it is considered an eco-efficient crop (based on its few growth requirements and the fact that it is economic and sustainable) that produces a nutritious fruit (date frui...  Ver más
Palabras clave/Materias:
Date fruit
Date seed
Bioactive compounds
Dietary fiber
Nutraceutical
Phenolics
Área de conocimiento :
CDU: Ciencias aplicadas: Ingeniería, tecnología e industria química. Metalurgia:/ Alimentos y nutrición. Enología. Aceites. Grasas
Tipo de documento :
info:eu-repo/semantics/article
Derechos de acceso:
info:eu-repo/semantics/openAccess
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internacional
DOI :
https://doi.org/10.3390/agronomy12040876
Publicado en:
Agronomy 2022, 12(4), 876
Aparece en las colecciones:
Artículos Tecnología Agroalimentaria



Creative Commons La licencia se describe como: Atribución-NonComercial-NoDerivada 4.0 Internacional.