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Phytochemical characterization of different prickly pear (Opuntia ficus-indica (L.) Mill.) cultivars and botanical parts: UHPLC-ESI-MSn metabolomics profiles and their chemometric analysis


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Título :
Phytochemical characterization of different prickly pear (Opuntia ficus-indica (L.) Mill.) cultivars and botanical parts: UHPLC-ESI-MSn metabolomics profiles and their chemometric analysis
Autor :
Mena, Pedro
Tassoti, Michele
Andreu Coll, Lucía  
Nuncio Jáuregui, Paloma Nallely  
Legua, Pilar  
Del Rio, Daniele  
Hernández, Francisca  
Editor :
Elsevier
Departamento:
Departamentos de la UMH::Producción Vegetal y Microbiología
Fecha de publicación:
2018
URI :
https://hdl.handle.net/11000/36687
Resumen :
Prickly pear is an important source of bioactive compounds. However, a comprehensive characterization of the phytochemical profile of its aerial botanical parts, considering genotypic differences, has not been conducted. This study evaluated the phytochemical composition of four botanical parts (fr...  Ver más
Palabras clave/Materias:
Cactus
Phenolic compounds
Metabolomics
Foodomics
Mass spectrometry
Multivariate analysis
Área de conocimiento :
CDU: Ciencias puras y naturales: Biología: Microbiología
Tipo de documento :
info:eu-repo/semantics/article
Derechos de acceso:
info:eu-repo/semantics/closedAccess
DOI :
https://doi.org/10.1016/j.foodres.2018.03.062
Publicado en:
Food Research International Volume 108, June 2018, Pages 301-308
Aparece en las colecciones:
Artículos Producción vegetal y microbiología



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