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Carotenoids from Persimmon (Diospyros kaki Thunb.) Byproducts Exert Photoprotective, Antioxidative and Microbial Anti-Adhesive Effects on HaCaT

Título :
Carotenoids from Persimmon (Diospyros kaki Thunb.) Byproducts Exert Photoprotective, Antioxidative and Microbial Anti-Adhesive Effects on HaCaT
Autor :
Gea Botella, Sara
Moreno, Bryan  
De La Casa Domingo, Laura  
Salazar, Julio  
Martí, Nuria  
MARTÍNEZ-MADRID, MARIA CONCEPCIÓN  
Valero Roche, Manuel
Saura, Domingo  
Editor :
MDPI
Departamento:
Departamentos de la UMH::Agroquímica y Medio Ambiente
Fecha de publicación:
2021-11-08
URI :
https://hdl.handle.net/11000/35896
Resumen :
Persimmon (Diospyros kaki Thunb.) fruits are a remarkable source of carotenoids, which have shown protective effects against UV radiation in bacteria, fungi, algae, and plants. The aim of this study was to analyze the photoprotection provided by an acetone extract, rich in carotenoids and obtained ...  Ver más
Palabras clave/Materias:
Diospyros kaki
UV radiation
Photoprotection
Reactive oxygen species
Antimicrobial activity
Skin-care cosmetics
Tipo de documento :
info:eu-repo/semantics/article
Derechos de acceso:
info:eu-repo/semantics/openAccess
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internacional
DOI :
https://doi.org/10.3390/pharmaceutics13111898
Publicado en:
Pharmaceutics 2021, 13(11), 1898
Aparece en las colecciones:
Artículos Agroquímica y Medio Ambiente



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