Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11000/5319
Effect of regulated deficit irrigation and Spanish-style processing on the generation of phytoprostanes in extra virgin olive oil and green table olives
Title: Effect of regulated deficit irrigation and Spanish-style processing on the generation of phytoprostanes in extra virgin olive oil and green table olives |
Authors: Collado Gónzalez, Jacinta |
Tutor: Torrecillas Melendreras, Arturo Gil Izquierdo, Ángel |
Department: Departamentos de la UMH::Tecnología Agroalimentaria |
Issue Date: 2015-12 |
URI: http://hdl.handle.net/11000/5319 |
Abstract:
Este estudio se enfocó hacia el desarrollo de una nueva
metodología para la identificación y cuantificación de fitoprostanos
(PhytoPs) en materiales de origen vegetal y utilizarla como herramienta
de estudio en la respuesta del olivo (Olea europaea L.) al déficit hídrico
durante el endurecimiento del hueso y más concretamente al contenido
de los mencionados compuestos en el aceite de oliva virgen extra (EVOO)
Cornicabra y en las aceitunas de mesa Manzanilla de Sevilla.
The purpose of the present study was to develop an analytical
method that allowed the identification and quantification of phytoprostanes
(PhytoPs) as a tool to deepen our knowledge of the effect of regulated
deficit irrigation on free PhytoP content of Cornicabra extra virgin olive
(Olea europaea L.) oil (EVOO) and Spanish-style processed Manzanilla
de Sevilla table olives.
|
Keywords/Subjects: Aceite de oliva Riego |
Knowledge area: CDU: Ciencias aplicadas: Ingeniería, tecnología e industria química. Metalurgia:/ Alimentos y nutrición. Enología. Aceites. Grasas CDU: Ciencias aplicadas: Agricultura. Silvicultura. Zootecnia. Caza. Pesca:/ Gestión de las explotaciones agrícolas |
Type of document: application/pdf |
Access rights: info:eu-repo/semantics/openAccess |
Appears in Collections: Tesis doctorales - Ciencias e Ingenierías
|
???jsp.display-item.text9???