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https://hdl.handle.net/11000/7512
Evaluación de líneas de mejora de tomate (Solanum lycopersicum L.) Muchamiel injertadas en patrones comerciales
Título : Evaluación de líneas de mejora de tomate (Solanum lycopersicum L.) Muchamiel injertadas en patrones comerciales |
Autor : Mateu Moreno, Adrián |
Tutor: García Martínez, Santiago  Alonso Sanchís, Aránzazu |
Fecha de publicación: 2020-01 |
URI : http://hdl.handle.net/11000/7512 |
Resumen :
Los objetivos de este trabajo son analizar el efecto del injerto en dos patrones comerciales de varias líneas de tomate Muchamiel. También se compararán los dos híbridos Muchamiel UMH1200x4 y UMH1200x18 obtenidos en el programa de mejora EPSO-UMH, para ayudar a decidir cuál de ellos se enviará al R... Ver más
The aim of this work is to analyze the effect of grafting in two commercial rootstocks of several lines of Muchamiel tomato. The two Muchamiel UMH1200x4 and UMH1200x18 hybrids obtained in the EPSO-UMH breeding program will also be compared between themselves to help to decide which one will be sent to the “Registro de Variedades Comerciales”. For this, several agronomic characters (total production, average fruit weight and number of fruits per plant) and quality (soluble solids content and acidity) will be studied.
In the agronomic characters, no significant differences were found between ungrafted and grafted plants in Beaufort. In the plants grafted in Maxifort, a significantly lower production and number of fruits has been obtained. In the quality characters, significant differences were found in the content of soluble solids in favor of ungrafted plants. No significant differences in acidity were found. Only significant differences were found between the UMH1200x4 and UMH1200x18 acidity hybrids, in favor of the UMH1200x4.
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Palabras clave/Materias: Tomates Mejora selectiva Genética vegetal |
Área de conocimiento : CDU: Ciencias aplicadas: Agricultura. Silvicultura. Zootecnia. Caza. Pesca: Cultivos y producciones |
Tipo de documento : info:eu-repo/semantics/bachelorThesis |
Derechos de acceso: info:eu-repo/semantics/openAccess |
Aparece en las colecciones: TFG - Ingeniería Agroalimentaria y Agroambiental
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La licencia se describe como: Atribución-NonComercial-NoDerivada 4.0 Internacional.