Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: https://hdl.handle.net/11000/32468

Aprenentatge Basat en Projectes en Formació Professional: ‘El Restaurant, un Entorn Saludable, Eficient i Sostenible’.

Título :
Aprenentatge Basat en Projectes en Formació Professional: ‘El Restaurant, un Entorn Saludable, Eficient i Sostenible’.
Autor :
Agulló Ibarra, Josep Manel
Editor :
Universidad Miguel Hérnández de Elche
Departamento:
Departamentos de la UMH::Ciencias Sociales y Humanas
Fecha de publicación:
2024-06
URI :
https://hdl.handle.net/11000/32468
Resumen :
El aquest treball s’hi articula la creació d’un restaurant eficient, sostenible i saludable com a activitat d’aprenentatge basat en projectes (ABP) emmarcada en el cicle formatiu de grau mitjà de Cuina i Gastronomia de la família professional d’Hostaleria i Turisme a fi de conscienciar alhora l’alumnat de la importància dels restaurants amb la vida econòmica i cultural de la societat. De la mateixa manera, evidenciarem la relació de la restauració com activitat humana comercial amb el malbaratament de recursos (energètics, aliments, aigua). El seu focus serà incentivar l’anàlisi de l’alumnat en la sostenibilitat mitjançant la reflexió en grup i l’adquisició de coneixements sobre els processos d’elaboració d’aliments i prendre consciència en elaborant un projecte de creació d’un restaurant en tres eixos: eficient, sostenible i saludable. L’objectiu principal és que l’alumnat posseïsca coneixements i, per tant consciència, sobre els principals problemes amb els quals un sector com l’hostaleria s’enfronta i els nous reptes que el canvi de perspectiva social ens aporta. Així, quan siguen operatius en el món laboral o vullguen emprendre, puguen aplicar aquests coneixements i criteri en les seues accions i activitats professionals. L’hipòtesi amb què treballarem serà que els restaurants són un paper clau en el canvi climàtic pel que fa a demanda de recursos i el seu malbaratament.
Notas:
Especialidad: Artes gráficas, arte y artesanía
Palabras clave/Materias:
Malbaratament d’aliments
restauració
gastronomia sostenible
cuina
cicle formatiu
ABP
gastronomia
Área de conocimiento :
CDU: Ciencias sociales: Educación. Enseñanza. Formación. Tiempo libre
Tipo de documento :
info:eu-repo/semantics/masterThesis
Derechos de acceso:
info:eu-repo/semantics/openAccess
Aparece en las colecciones:
TFM - M.U Formación del Profesorado ESO y Bachillerato, FP y Enseñanzas de Idiomas



Creative Commons La licencia se describe como: Atribución-NonComercial-NoDerivada 4.0 Internacional.